این نیروگاه با تکیه بر دانش و تجربه متخصصان خوزستان توانست برای اولین بار و بدون دمونتاژ کامل دیسک، ۹۶ عدد پره توربین فشار متوسط ۳۰۵ مگاواتی را تعویض کند.
به گزارش روابط عمومی نیروگاه رامین اهواز؛ ایمان ایران زاده رئیس گروه مهندسی و نظارت مکانیک نیروگاه رامین با اعلام این خبر اعلام کرد: توربینهای ۳۰۵ مگاواتی نیروگاه رامین یکی از بزرگترین و پیچیدهترین توربینهای نیروگاهی هستند که عملیات بهرهبرداری و تعمیرات و نگهداری خاصی نیز دارند.
ایران زاده گفت: دیسک شماره ۲۹ روتور فشار متوسط این نیروگاه یکی از مهمترین دیسکهای توربین است که دارای٩۶ پره با آلیاژ و متریال ویژهای است و به دلیل کارکرد مداوم ، شکستگی و آسیبهای جدی باعث کاهش سطح تولید برق شده بود.
رییس گروه مهندسی و نظارت مکانیک گفت ؛ پس از بررسی ها و هماهنگی های انجام گرفته اقدام به تعویض و اصلاح ۹۶ عدد پره از این استیج در کمترین زمان ممکن با بالاترین کیفیت و بدون دمونتاژ دیسک با همکاری شرکت گروه صنعتی مولا در خوزستان نمودیم.
وی اظهار داشت:در زمان وقوع حوادث مرتبط با شکسته شدن پره های توربین بخار، تعویض کامل پره های آسیب دیده روتور توربین فشار ضعیف همواره یکی از پرچالش ترین فرآیندهای تعمیراتی در نیروگاههای حرارتی می باشد و در روش های مرسوم فعلی، تعویض پره ها نیازمند دمونتاژ کامل دیسک از روتور جهت انجام عملیات تعویض پره ها بوده، که این امر با احتساب هزینه ها، زمان توقف طولانی، ونیز ریسکهای فنی همراه میباشد.
امین عمار ناظر پروژه تعویض پره های ردیف 29 نیز اظهار داشت ؛ جهت رفع مشکلات ایجاد شده، باتوجه به ضرورت تعویض کامل پره های ردیف ۲۹ واحد۳۰۵ مگاواتی شماره ۲ نیروگاه ، با تشکیل تیم کارشناسی تعمیراتی و مهندسی و با مشارکت یکی از شرکتهای بومی در استان توانستیم برای اولین بار در خوزستان، پره های ردیف ۲۹ روتور فشار متوسط را طبق استاندارد های موجود در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت و بدون دمونتاژ دیسک نصب نماییم.
عمار افزود ، مهمترین مزایای تعویض پره ها بدون دمونتاژ دیسک ، کاهش زمان محسوس توقف واحد، صرفه جویی در هزینه های عملیاتی، جلوگیری از آسیبهای ثانویه در فرآیند دمونتاژ و مونتاژ مجدد دیسک از روی روتور، حفظ تراز و بالانس دینامیکی عنوان نمود ایشان در ادامه گفت:تعویض پره های توربین بخار بدون دمونتاژ دیسک را میتوان به عنوان یک راهکار فنی، جایگزین روشهای فعلی تعمیرات توربینها نمود که ضمن کاهش زمان و هزینه تعمیرات، باعث یکپارچگی مکانیکی سیستم، و افزایش ایمنی در این روش می شود.